Green Port Dublin, is een nieuwe visie voor de haven van Dublin en is gebaseerd op de doelen uit het masterplan voor 2040 van de haven. In de visie stellen we een nieuwe interactieve relatie tussen de haven en de stad Dublin voor. Door de integratie met de stad te versterken, een nieuw groen netwerk te ontwikkelen en nieuwe knooppunten voor culturele interactie en uitwisseling te stichten.
Een recent onderzoek door REDscape Landscape & Urbanism waarin de ontwikkeling van havens in Azië en Europa zijn vergeleken heeft ons er toe geleid om een aantal ruimtelijke initiatieven te demonstreren in de visie voor de haven van Dublin. Ons onderzoek naar de relatie tussen de haven en de stad met in bijzonder de regionale logistieke systemen, de publieke ruimte en het potentiaal in gedeelde investeringen tussen de havenautoriteiten en de bijbehorende steden. De bevindingen hebben ertoe geleid de focus op een subset van kleinere Europese havens te leggen. Deze bieden potentiaal voor groei en herstructurering.
In de visie stellen we een nieuwe interactieve relatie tussen de haven en Dublin voor: door integratie met de stad te versterken, een groen netwerk te ontwikkelen, en het stichten van nieuwe knooppunten voor culturele interactie en uitwisseling. De haven ontvangt ieder jaar 1,7 miljoen bezoekers, waar is het uithangbordje van de stad?
In de visie wordt ook de potentie van een nieuwe rol voor de haven binnen de nieuwe energie economie uitgerold. De bestaande vraag voor het uitbreiden van ro-ro activiteiten van de haven wordt gekoppeld aan een significante verbetering van de ecologie van het Tolka estuarium. The essentie van onze visie in tijden van recessie onderstreept het geloof in zorgvuldig gearrangeerde verandering en de focus op investeringen die weerklank vinden, banen creeeren, een betere stad en uiteindelijk een grotere winst voor haven en land.
Cliënt: Dublin Port Authority And Dublin City Council
Team: Patrick Mc Cabe, David Habets, Alexandra Zając-Kusiakiewicz
Cookie name | Active |
---|