Masterplan openbare ruimte Havengebied Dublin
De overkoepelende ambitie van de Noth Lotts en Grand Canal Dock Public Realm Masterplan is om een world-class maritieme gebied te maken met een onderscheidend karakter van Dublin. Het Masterplan steeft naar een ontwikkeling van een duurzame nieuwe visie voor het SDZ door nieuw watermanagement voor te stellen, het verbeteren van de biologische diversiteit door het ontwerp van nieuwe parken en groene straten en zoekt in het bijzonder om de connectiviteit van de straten van de stad te verbeteren met een nieuwe groene en levendige waterfront.
Dit moet worden gecreëerd door de drie belangrijkste aanbevelingen;
1. De Liffey Campshires – versterking van de Campshires zowel ten noorden en ten zuiden van de Liffey, een nieuwe stedelijke boulevard voor voetgangers en fietsers, lanen van bomen om de Liffey te belijnen en openbare ruimte langs de waterkant op geschikte knooppunten binnen het versterkte stedelijk weefsel.
2. The Floating Waterfront – activering van de kade met een reeks van drijvende landschappen op pontons en promenades die beloopbaarheid en aansluitingen te verbeteren, zorgen voor nieuwe openbare ruimte, stedelijke vergroening, recreatie en culturele activiteiten op de Liffey en andere waterwegen.
3. The Green Waterfront – verbetering van de Docklands streetscapes door het creëren van comfortabele groene verbindingen uit de omliggende buurten om de komst van voetgangers en fietsers in de richting van het water eenvoudig te maken.
Het Masterplan is gebaseerd op de doelstellingen van het verstrekken van een continue promenade langs de rand van het water, door middel van het ontwikkelen van links naar het centrum van de stad langs de Camsphires en links over de Liffey langs de bruggen. Het bevat richtlijnen tot herontwerp van enkele van de belangrijkste wegen in het gebied, om te zorgen voor meer duurzame vormen van vervoer, met inbegrip van Sheriff Street, East Wall Road, Ringsend Road en de Campshires. Het masterplan geeft maatregelen om de biodiversiteit te verbeteren en behouden, aspecten van het erfgoed te versterken en mogelijkheden voor nieuwe kunst en cultuur ontwikkelingen te integreren in het stadsnetwerk. Het ontwikkelt een staalkaart van materialen voor de verschillende karakteristieke gebieden en stelt een toolbox voor vergroening van de nieuwe stadswijk.
Cliënt: Dublin City Council
Team: REDscape, Met O Connor Sutton Cronin Engineers, Howley Hayes Architects, Scott Cawley Ecologist En Build Cost Quantitiy Surveyors.
Cookie name | Active |
---|